Vad kan man äta på restaurang i Italien?

Italien är ett av världens bästa länder för matälskare. Landet har producerat några av de allra kändaste maträtterna som finns. Det handlar bland annat om pizza, pasta och lasagne. Dessa är maträtter som nästan alla har provat någon gång i livet. Italien är också ett spännande land då det är inspirerat av både den franska och grekiska matkulturen, men det italienska köket har några tydliga skillnader vilka kommer belysas i denna artikel.

Milano och norra Italien

Norra Italien är fint att åka till både på vintern och sommaren, maten är dock lika god året om. Vill man åka skidor kan man åka till Milano på vintern, men då kan det vara bra att ta med sin Canada Goose jacka på resan. På sommaren kan man istället bada i de många sjöarna som ligger norr om Milano.

När man besöker Milano så finns det en mängd olika spännande restauranger att äta på. Det finns bland annat fine dining restauranger och en av de vanligaste rätterna man kan äta heter Risotto alla Milanese och den har en spännande historia bakom sig. Denna risotto är nämligen en av de få rätter i Italien som har saffran i sig.

Neapel och södra Italien

När det kommer till södra Italien så finns det en mängd andra typer av maträtter som är spännande. Neapel en av de absolut mest populära städerna och där serveras bland annat klassiska italienska pizzor för den som vill prova på hur det ska smaka på riktigt. Staden är nämligen full av olika etniska restauranger, en del av dessa är små och har endast ett fåtal stolar för lokalbefolkningen. Andra är stora och riktar sig mest mot turister. Originalpizzan har oftast endast ett fåtal ingredienser, nämligen ost, tomatsås, basilika och bröd.

kheera