“Fine dining” – restaurang

Fine dining är de restauranger som räknas till de finare typerna. De har oftast väldigt hög kvalitet på allt, från möblerna och välutbildad personal till fantastisk mat och trevlig atmosfär. Du får också räkna med att priserna är lite högre jämfört med andra typer av restauranger.

De finare restaurangerna har många gånger också en klädkod. Det brukar ofta betyda att alla som jobbar där samt gästerna måste ha en viss klädsel, gärna en mer formell sådan. Hos en restaurang av hög kvalitet kan du helt enkelt förvänta dig det bästa av det bästa. Ibland riktar de sig dessutom till en viss mat, exempelvis grekisk eller italiensk. Det går att förklara som en etnisk fine dining-restaurang.

Ett annat sätt att jämföra dessa högkvalitativa restaurangerna är att de är motsatsen till vad en snabbmatsrestaurang är. Du måste ibland ringa och boka bord, du blir ledd till bordet, får en meny, beställer från servitören och väntar sedan tills de kommer med maten. En riktig fine dining-upplevelse kan pågå i ett par timmar om du beställer förrätt, varmrätt och efterrätt.

En annan sak att tänka på är att dessa restauranger ofta befinner sig i de “finare” delarna av städer. Det är också vanligare i storstäder och inte ute på landet.

kheera