Etnisk restaurang

Ett exempel på en etnisk restaurang är mexikanska restauranger. En etnisk restaurang betyder helt enkelt att de fokuserar på ett visst kök. En mexikansk restaurang serverar i största delen endast mexikansk mat och använder livsmedel som är typiska för landet.

Det finns en rad olika etniska restauranger, både stora och små, casual och fine dining. Det kan till och med finnas små gatuförsäljare med matvagnar, eller foodtrucks, som fokuserar på en viss etnisk och nationell mat.

Något att tänka på är att flera av dessa restauranger många gånger endast har tagit inspiration från det bestämda köket och gjort om rätterna. Sedan finns det de som erbjuder andra sorters mat och inte endast t.ex. mexikanska rätter.

I grunden är dock en etnisk restaurang ett ställe där du kan prova på mat från olika delar av världen. De vanligaste är italienska, mexikanska, grekiska och indiska. Men det finns en rad med andra fantastiska restauranger. Det är lättare att hitta restauranger som fokuserar på utländska maträtter i större städer. Det är ingen överraskning eftersom om de öppnar en restaurang i mindre städer eller byar kommer de givetvis inte få lika många kunder.

kheera