Ta fram bästa menyn

När du har bestämt dig för ett koncept kan du börja sätta ihop din perfekta meny. Fokusera inte på recept och priser utan börja med att bestämma dig för vilka maträtter som bäst kommer spegla det konceptet du valt. Ett tips är att du bestämmer dig för en rätt som du vill vara känd för. En specialitet helt enkelt. När du sätter samman din meny får du också en bättre bild över vilken utrustning du behöver i din restaurang. Ska du laga något unikt kan det krävas tillbehör eller tillagningsutrustning som andra restauranger inte använder. Skriv därför ner allting du kommer att tänka på när du bestämmer din meny.

När du ska bestämma din meny är det också viktigt att du tar reda på vad dina konkurrenter i samma område bjuder på. På så sätt kan du sätta ihop en meny som kunder inte kan hitta på något annat ställe. Försök skapa en meny som är så unik som möjligt.

Ett sista tips är att du tänker på vilka råvaror du kommer behöva. Det gör att du lättare kan se vilka företag det finns i närheten som du kan beställa från.

kheera