Snabbmatsrestaurang

Snabbmatsrestauranger är något de flesta har besökt minst en gång. Vad som kännetecknar en snabbmatsrestaurang är att de fokuserar på hastigheten. Kunder som besöker den här typen av restaurang kan alltså förvänta sig att få maten mycket snabbare jämfört med ställen där de först får sätta sig ner, beställa maten och sedan vänta. Kunder får dessutom beställa maten direkt vid kassan istället från bordet av en servitör/servitris. Vissa snabbmatsrestauranger erbjuder idag även en elektronisk beställning. Kunden får helt enkelt trycka in vilken mat hen vill ha i en typ av dator, betala och blir sedan tilldelad ett nummer som ropas ut när maten är färdig. Den här tekniken är fortfarande relativt ny vilket gör att du inte kommer hitta den hos den största delen av alla snabbmatsrestauranger. Att beställa vid kassan är det vanligaste.

En annan sak som kan variera mellan restaurangerna är hur snabbt du får maten. Om du beställer något av de mest populära måltiderna brukar du få maten på direkten. Beställer du något mer “ovanligt” kan du behöva vänta en liten stund.

När kunderna fått sin mat kan de sätta sig var de vill i restaurangen för att äta. Det är dessutom deras jobb att bära bort brickorna och kasta eventuellt skräp och matrester.

Det finns även vissa snabbmatsrestauranger som erbjuder en så kallad “drive-through”. Det är en tjänst som låter kunder beställa mat direkt från bilen. De kör helt enkelt fram till en lucka, beställer maten, åker vidare till nästa lucka för att betala och sedan en sista lucka där de får maten. Hur många luckor som finns beror lite på vilken snabbmatsrestaurang det handlar om.

Restauranger som har en fokus på snabbmat finns i många storlekar och varianter. De finns allt från små gatuförsäljare till stora företag som har restauranger i flera länder runt om i världen.

kheera