Marknadsför din restaurang

Ett av de allra viktigaste stegen för att lyckas med att öppna en restaurang är att marknadsföra den. Många glömmer bort att de måste berätta för sin omgivning att de faktiskt har öppnat en restaurang. Istället för att sitta och vänta på att gäster ska komma in kan du annonsera i tidningar, be grannarna att nämna restaurangen till sina kunder samt nära och kära. Den bästa marknadsföringen är när gäster sprider det vidare. Det ger nya kunder en säkrare känsla. De får svar på frågor som inte framgår i annonser lika tydligt, helt enkelt en mer “äkta” åsikt om vad de kan förvänta sig.

Ett annat tips är att använda dig av sociala medier. Idag använder de flesta internet för att hålla sig informerade om det senaste. Släng ut ett inlägg om din nya restaurang och vad du erbjuder. Be personerna att sprida det vidare så fler får höra talas om din restaurang.

Se till att alla i området får erbjudanden och reklam då och då. Sluta aldrig att marknadsföra. Ju mer du lyckas sprida ordet desto större chans har du att utveckla ditt företag och hitta fler kunder.

kheera