“Casual dining” – restaurang

Casual dining är en benämning på en restaurang som har en avslappnad atmosfär. Dessa restauranger har vanligtvis ingen bestämd klädkod, de har rimliga priser på både mat och dryck och vissa restauranger har till och med en buffé. Om restaurangen har buffé får du som gäst själv hämta maten och bestämma hur mycket av varje rätt du vill ha. Besöker du däremot en restaurang utan buffé får du oftast maten serverad vid bordet av en servitör. Det kan variera lite om hur du beställer maten i en casual dining-restaurang. Vissa har servitörer som kommer och tar din order medan andra låter dig som gäst gå fram och beställa själv vid disken eller kassan.

Du upptäcker snabbt hur det går till när du går in i restaurangen. Om du beställer från bordet finns det vanligtvis en person som möter dig och leder dig till ett ledigt bord. Dock är det vanligast att stöta på i de allra finaste restaurangerna.

När du besöker en casual dining-restaurang kan du dessutom många gånger hitta en separat bar med en omfattande drinkmeny.

Kort sagt kan man förklara en casual dining-restaurang som finare än en snabbmatsrestaurang men inte lika fin som en fine dining.

kheera