Tips inför dejt på restaurang

Att äta middag på en dejt är något av det vanligaste typerna av dejter som finns. Det anses nämligen vara en tradition att en man bjuder ut en kvinna på restaurang, speciellt i länder som USA och Storbritannien. I Sverige brukar detta endast göras bland den äldre generationen. Den yngre generationen brukar träffas i andra typer av sociala sammanhang. Hur som helst kan det vara bra att ta del av olika tips för att veta vad man ska tänka på inför en dejt på en restaurang.

Fräschhet är viktigt

Många som träffas på restauranger för första gången bildar sin uppfattning kring den andra personen baserat på hur fräsch den framstår. Det kan exempelvis handla om hur personen äter, luktar och ser ut. Därför är det väldigt viktigt att framstå som fräsch. Det kan exempelvis vara värt att köpa tandkräm online som håller lukten längre, just för att dejten vid andra sidan av bordet ska kunna känna lukten. Men det kan också vara bra att köpa en parfym som luktar friskt och inte alldeles för tungt. Alla dessa faktorer bidrar nämligen till hur man uppfattas som person på den första dejten.

Välj rätt mat

Om man träffar en person för första gången kan det vara bra att välja en restaurang som serverar vanlig mat, baserat på det samhälle där man bor. I Sverige kan det exempelvis vara bra att gå till en hamnkrog som serverar både fisk och kött, vilket gör att det finns en mängd olika alternativ. Det kan anses vara mindre passande att åka direkt till en indisk eller arabisk restaurang, just på grund av att detta är mat som den andra personen kanske inte tycker om. Väljer man en nischad restaurang utan att fråga den andra personen finns det risk att man framstår som självisk.

Restaurangen är viktig

För att skapa en romantisk stämning är det viktigt att välja en restaurang som tillåter detta. Generellt sett tycker dem allra flesta om att äta på restauranger nära havet. Men det är också populärt att äta på restauranger som är i en källare som är fint dekorerad med mysiga ljus. De flesta tycker inte om att gå på pizzerior eller snabbmatställen, detta är något som par gör när de har känt varandra en längre tid.

kheera