Bestäm koncept

Känner du till området du har tänkt öppna en restaurang i kommer du få en bättre idé om vilket matkoncept som kommer fungera bäst. Det är viktigt att du har en klar idé om vilken mat du vill servera, vilka priser som ska gälla och vilken stämning du vill att restaurangen ska ha. Ett tydligt matkoncept kommer ge dina framtida kunder en bild om vad de kan förvänta sig när de besöker restaurangen. Ett tydligt koncept gör det också lättare för dig att välja vilken meny du vill erbjuda.

Om du redan har en idé om hur du vill att din restaurang ska se ut, vad du vill servera och priser måste du se till att öppna den i ett område där just det kommer fungera. Det är inte säkert att just din idé passar in i det område du valt. Tänkt efter noga om du verkligen vill försöka dig på det konceptet du önskar trots att området “säger” att det inte kommer lyckas eller om du istället ska fokusera på vad området saknar.

Genom att bestämma ett matkoncept kommer du dessutom få det lättare att bestämma andra delar av restaurangen. Om du vill fokusera på mat från Asien, vare sig du vill servera indisk mat eller japansk, kan du därefter anpassa inredningen i restaurangen. Det gör det också lättare för dig att bestämma vilken typ av restaurang du vill ha. Om du vill bjuda på “hemlagat” kan du jobba på att göra restaurangen så mysig och bekväm som möjligt. Vill du istället bjuda på högkvalitativ indisk mat kan du se till att gästerna får den högsta möjliga servicen när de besöker, med professionella servitriser och stilren inredning.

kheera